Salată de ciuperci

salata de ciuperci jpeg

pentru această reţetă ai nevoie şi de câţiva morcovi, care sunt un adevărat medicament natural, graţie concentraţiei ridicate de vitamine şi săruri minerale (potasiu, calciu şi magneziu). E bogat în vitamina C şi mai ales în provitamina A – numită şi betacaroten –, care face minuni pentru piele şi pentru ochi. Mai conţine vitamine din grupul B, cu rol calmant şi protector, şi vitamina E, cu acţiune antioxidantă. Poţi folosi morcovul atât în preparatele sărate, cât şi în cele dulci.

Ingrediente (5 porţii)

1 kg ciuperci 5 morcovi 5 cepe foi dafin oţet ulei sare boabe de piper seminţe de muştar 7 căţei de usturoi

Mod de preparare

Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 10 minute alături de morcovi, apoi le laşi la scurs. Încălzeşti uleiul, adaugi ciupercile şi le înăbuşi sub capac până când se absoarbe apa lăsată de ele. Tai ceapa julien, zdorbeşti usturoiul şi le pui peste ciuperci împreună cu foile de dafin, seminţele de muştar şi sarea. Laşi 10 minute, iei de pe foc şi picuri oţet după gust. O serveşti caldă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg