Salată de cod cu alune

Ingrediente: 3 bucăţi file cod 4 roşii mari 200 g alune de pădure 200 g măsline negre 2 lămâi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline 1 foaie de dafin sare piper 1 linguriţă oregano
Mod de preparare:
Speli bucăţile de cod şi le pui la fiert în apă cu sare şi cu foaia de dafin pentru 5 minute, după care le scurgi şi le presari cu oregano şi cu piper. Într-o tigaie, pui untul la topit şi căleşti puţin roşii le spălate şi tăiate jumătăţi. Într-un castron aşezi bucăţi le de peşte, printre ele roşiile trase în unt, alunele şi măslinele. Decorează cu felii de lămâie şi stropeşte cu uleiul de măsline şi cu zeamă de lămâie.
Salata se serveşte caldă, dar şi rece.