Salată de crudităţi

salata de cruditati jpeg

Când alegi ţelina, ai grijă ca rădăcina să nu fie prea mare, să fie densă, tare, de culoare deschisă şi uniformă, fără pete. O poţi păstra la frigider una sau două săptămâni. Folosită la salate, ţelina se stropeşte cu puţin suc de lămâie pentru a nu oxida şi pentru a nu-şi schimba culoarea. Frunzele de la ţelină le poţi usca şi folosi la aromatizarea mâncărurilor. Dacă mănânci zilnic două-trei linguriţe de pudră de ţelină, poţi preveni osteoporoza.

Ingrediente

2 morcovi ½ ţelină 2 mere sare piper 1 lingură maioneză zeama de la ½ lămâie Mod de preparare

Cureţi ţelina şi morcovii şi le dai prin răzătoarea mică. La final, descojeşti merele şi le razi. Amesteci toate ingredientele, inclusiv maioneza, asezonezi cu sare şi piper după gust şi stropeşti salata cu zeamă de lămâie.