Salată de crudităţi

salata de cruditati jpeg

Când alegi ţelina, ai grijă ca rădăcina să nu fie prea mare, să fie densă, tare, de culoare deschisă şi uniformă, fără pete. O poţi păstra la frigider una sau două săptămâni. Folosită la salate, ţelina se stropeşte cu puţin suc de lămâie pentru a nu oxida şi pentru a nu-şi schimba culoarea. Frunzele de la ţelină le poţi usca şi folosi la aromatizarea mâncărurilor. Dacă mănânci zilnic două-trei linguriţe de pudră de ţelină, poţi preveni osteoporoza.

Ingrediente

2 morcovi ½ ţelină 2 mere sare piper 1 lingură maioneză zeama de la ½ lămâie Mod de preparare

Cureţi ţelina şi morcovii şi le dai prin răzătoarea mică. La final, descojeşti merele şi le razi. Amesteci toate ingredientele, inclusiv maioneza, asezonezi cu sare şi piper după gust şi stropeşti salata cu zeamă de lămâie.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg