Salată de curcan

Salata de curcan este o alegere ideală pentru o masă rapidă și sănătoasă.

salata de curcan jpg

Ingrediente

250 g piept de curcan

1 lingură ulei de măsline

sare

piper negru, proaspăt măcinat

1 linguriță zeamă de lămâie

2 căni frunze de salată mixtă

6 roșii cherry

½ castravete

½ ardei roșu

4-5 ciuperci champignon

ceapă verde, tocată fin

Pentru dressing:

2 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie sau oțet balsamic

1 linguriță muștar Dijon

½ linguriță miere (opțional)

sare

piper

Mod de preparare

Asezonezi pieptul de curcan cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Îl pui pe grătar sau într-o tigaie grill și îl gătești 4-5 minute pe fiecare parte, până devine auriu și fraged. Îl lași 2-3 minute să se odihnească, apoi îl tai fâșii.

Speli și tai legumele: salata, roșiile, castravetele și ardeiul. Sotezi puțin ciupercile.

Asamblezi salata: pui legumele într-un bol mare, adaugi fâșiile de curcan deasupra și presari firele de ceapă verde.

Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline, zeama de lămâie sau oțetul balsamic, muștarul, mierea, sarea și piperul. Torni dressingul peste salată și amesteci ușor.

Salata se servește imediat, proaspătă, cu pâine integrală sau crutoane, după preferință.