Salată de cuşcuş cu fasole şi linte

Pregăteşte un prânz sau o cină sănătoasă cu cuşcuş!
Ce ai nevoie
200 g cuşcuş 200 ml supă de legume 100 g linte verde 200 g fasole albă şi colorată (fiartă sau din conservă) 1 ceapă roşie
Pentru asezonare
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă oţet balsamic
chimen măcinat
sare
piper
Cum se prepară
Se fierbe fasolea, lăsată la înmuiat cu o seară înainte, în cazul în care nu se foloseşte fasole din conservă. Se fierbe şi lintea, în apă cu sare. Se scurg şi se pun într-o salatieră mare.
Cuşcuşul se pune în supa de legume clocotită, apoi se dă deoparte de pe foc şi se lasă acoperit 10 minute, pentru a se umfla. Se amestecă cu o furculiţă până devine pufos şi se adaugă
peste boabele de fasole şi linte. Se mai pune în salatieră ceapa tăiată felii sau rondele subţiri.
Separat, se amestecă, într-un bol, uleiul, zeama de lămâie, oţetul balsamic, chimen măcinat, sare şi piper, după gust. Cu sosul obţinut, se asezonează salata, se amestecă uşor şi se serveşte.
sursa foto: Shutterstock