Salată de cuşcuş cu pui

salata de cuscus cu pui jpeg

Cuşcuşul se pregăteşte foarte repede şi este şi foarte potrivit în această salată.

Ingrediente (4 porţii)

100 g cuşcuş 350 ml apă 1 piept de pui 2 linguriţe ulei 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 tijă ţelină 1 ardei gras roşu 1 dovlecel apă sare piper

Mod de preparare

Fierbi apa şi o torni peste cuşcuş cât să-l acopere. Îl laşi la hidratat 10 minute cu o farfurie sau un capac deasupra. Între timp, rumeneşti pieptul de pui într-o tigaie, cu puţin ulei, şi-l dai deoparte pe o bucată de hârtie, să absoarbă excesul de grăsime.

În tigaia în care ai rumenit puiul, căleşti ceapa şi usturoiul tocate, apoi adaugi tija de ţelină şi ardeiul tăiate mărunt şi acoperi cu apă. Către finalul fierberii, adaugi dovlecelul cubuleţe şi pieptul de pui feliat. Dacă a scăzut mult zeama, completezi cu puţină apă fiartă. Acoperi tigaia şi laşi să dea în clocot de câteva ori. Spre sfârşit, pui sare şi piper şi, cu 10 minute înainte de a închide focul, adaugi cuşcuşul hidratat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg