Salată de cuşcuş cu pui

Cuşcuşul se pregăteşte foarte repede şi este şi foarte potrivit în această salată.
Ingrediente (4 porţii)
100 g cuşcuş 350 ml apă 1 piept de pui 2 linguriţe ulei 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 tijă ţelină 1 ardei gras roşu 1 dovlecel apă sare piper
Mod de preparare
Fierbi apa şi o torni peste cuşcuş cât să-l acopere. Îl laşi la hidratat 10 minute cu o farfurie sau un capac deasupra. Între timp, rumeneşti pieptul de pui într-o tigaie, cu puţin ulei, şi-l dai deoparte pe o bucată de hârtie, să absoarbă excesul de grăsime.
În tigaia în care ai rumenit puiul, căleşti ceapa şi usturoiul tocate, apoi adaugi tija de ţelină şi ardeiul tăiate mărunt şi acoperi cu apă. Către finalul fierberii, adaugi dovlecelul cubuleţe şi pieptul de pui feliat. Dacă a scăzut mult zeama, completezi cu puţină apă fiartă. Acoperi tigaia şi laşi să dea în clocot de câteva ori. Spre sfârşit, pui sare şi piper şi, cu 10 minute înainte de a închide focul, adaugi cuşcuşul hidratat.