Salată de dovlecei

O combinaţie unică cu adevărat delicioasă. Încearc-o şi tu şi spune-ne dacă ţi-a plăcut!
Ingrediente
Dressing
1/4 cană unt de arahide 1/4 cană apă încălzită 3 linguri sos de soia 1 lingură oâet de orez 1 lingură sos de peşte 1 lingură sirop de arţar sau miere zeama de la jumătate de lămâie
Salată
3 ouă
1 lingură ulei de cocos
400 g tofu, tăiat în cuburi
200 g creveţi, gătiţi
2 dovlecei, răzuiţi în formă de paste
1 ardei gras roşu
2 căni germeni de fasole
1/4 cană alune
1 cană coriandru
1/2 cană ceapă verde, tocată
sare
ulei pentru uns
Mod de preparare
Într-un blender sau mixer, pui ingredientele pentru dressing şi mixezi. Dai deoparte.
Încingi o tigaie mare la flacără medie, ungi cu ulei şi faci ouă bătute jumări. Le transferi într-un bol. Curăţă tigaia, o pui pe foc iute şi adaugi uleiul de cocos. Adaugi tofu şi sarea şi laşi pe foc până acesta capătă o culoare arămie, amestecând din când în când. Pune-le în bolul în care sunt ouăle. Adaugă şi ingredientele de salată.
Toarnă dressingul peste salată, amesteci uşor şi serveşti rece.
Instrucţiuni de păstrare la rece: Ţine la frigider, acoperit, cel mult două zile.
sursa: http://ifoodreal.com