Salată de dovlecei

main pad thai zucchini noodle salad recipe jpeg

O combinaţie unică cu adevărat delicioasă. Încearc-o şi tu şi spune-ne dacă ţi-a plăcut!

Ingrediente

Dressing

1/4 cană unt de arahide 1/4 cană apă încălzită 3 linguri sos de soia 1 lingură oâet de orez 1 lingură sos de peşte 1 lingură sirop de arţar sau miere zeama de la jumătate de lămâie

Salată

3 ouă

1 lingură ulei de cocos

400 g tofu, tăiat în cuburi

200 g creveţi, gătiţi

2 dovlecei, răzuiţi în formă de paste

1 ardei gras roşu

2 căni germeni de fasole

1/4 cană alune

1 cană coriandru

1/2 cană ceapă verde, tocată

sare

ulei pentru uns

Mod de preparare

Într-un blender sau mixer, pui ingredientele pentru dressing şi mixezi. Dai deoparte.

Încingi o tigaie mare la flacără medie, ungi cu ulei şi faci ouă bătute jumări. Le transferi într-un bol. Curăţă tigaia, o pui pe foc iute şi adaugi uleiul de cocos. Adaugi tofu şi sarea şi laşi pe foc până acesta capătă o culoare arămie, amestecând din când în când. Pune-le în bolul în care sunt ouăle. Adaugă şi ingredientele de salată.

Toarnă dressingul peste salată, amesteci uşor şi serveşti rece.

Instrucţiuni de păstrare la rece: Ţine la frigider, acoperit, cel mult două zile.

sursa: http://ifoodreal.com