Salată de fasole

64451 jpeg

Fasolea e bună oricum şi oricând. Fie în perioadele de post, fie în orice zi alegi să faci o mâncare cu fasole, mâncărica pregătită va fi delicioasă. Nu ne crezi? Poţi începe de azi, prin prepararea acestei reţete cu salată de fasole.

Ingrediente

1 cană fasole cu bobul mare (bob) 1 cană fasole roşie 1 tulpină de ţelină 2 cepe albe cimbru uscat, după gust 1 ardei gras verde ½ praz 1 lingură boia 100 g măsline negre 2 roşii

Mod de preparare

Cele două tipuri de fasole se pun seara să se umfle în apă. A doua zi se scurge apa, se adaugă alta şi se pune fasolea la fiert. Când a dat în clocot, se aruncă apa şi se pune alta. Se repetă de trei ori.

Cât timp fierbe fasolea, se taie ceapa peştişori şi se căleşte uşor în ulei, doar cât să se înmoaie. Se adaugă tulpina de ţelină tăiată rondele fine, ardeiul gras tăiat fâşii şi se măreşte focul amestecând mereu în tigaie.

Se pun şi măslinele curăţate de sâmburi şi apoi roşiile. Se iau de pe foc şi se amestecă împreună cu fasolea răcită şi prazul tăiat rondele. Se presară pesta salata de fasole sare, piper (sau boia) şi cimbru uscat. Această salata de fasole se serveşte rece, simplă sau cu garnitură.

salata de fasole

salata de fasole

Ciorba de fasole cu laste

Ciorba de fasole cu laste

Salata de linte cu fasole verde

Salata de linte cu fasole verde

Salata de pui cu fasole

Salata de pui cu fasole

sursa foto: Profimedia