Salată de fasole

eintopf jpeg

Hrănitoare şi săţioasă, o salată cu diverse feluri de fasole este perfectă pentru o zi ploioasă.

Ingrediente

100 g fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii 1 ardei iute pătrunjel verde

Pentru sosul vinegretă

2 linguri ulei

1 lingură oţet sau

2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Se înmoaie boabele de fasole cu câteva ore înainte de a fi preparate, apoi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg şi se aşază într-o salatieră mare.

Se fierb separat, în apă cu puţină sare, morcovii şi păstăile de fasole verde, se scurg, se taie bucăţi şi se adaugă în salatieră.

Se mai adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii şi roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul iute, usturoiul tocat mărunt şi pătrunjelul tocate fin.

Separat, se amestecă uleiul, oţetul (sau zeama de lămâie), sare şi piper, după gust, şi se asezonează salata. Se serveşte rece.

sursa foto: Fotolia