Salată de fasole şi năut

Dacă vrei să eviţi carnea în această vară, poţi prepara această salată de fasole şi năut foarte bogată în proteine vegetale.
Ingrediente
400 g fasole neagră 400 g năut fiert 3 roşii 1/2 ceapă roşie 1/3 cană coriandru 1 avocado Opţional: ardei, ardei iute, porumb etc.
Pentru dressing
1 lingură ulei de măsline
zeama de la o limetă
1-2 căţei de usturoi pisaţi
3/4 linguriţă chimion
sare
Mod de preparare
Pentru dressing: pune toate ingredientele într-un vas şi amestecă bine. Dă deoparte.
Scurge fasolea şi pune-o într-un vas de mărime medie. Procedezi la fel şi cu năutul. Toacă roşiile şi ceapa roşie. Pune-le peste fasole şi năut.
Toarnă sosul peste şi amestecă. Curăţă şi taie bucăţi avocado. Adaugă-l în salată şi amestecă uşor. Poţi servi imediat sau poţi lăsa la rece cam o oră. (Dacă nu serveşti imediat, poâţi adăuga avocado mai târziu, pentru a evita să oxideze).
sursa: http://www.thegardengrazer.com