Salată de fasole verde cu roşii şi usturoi

salata de fasole verde cu rosii si usturoi jpeg

S-au scris milioane de pagini despre beneficiile usturoiului asupra sănătăţii şi pe multe dintre ele le cunoaştem şi noi. Usturoiul este o legumă foarte apreciată datorită capacităţii sale antioxidante, care combate îmbătrânirea celulară. Prepară şi tu o salată de fasole verde cu roşii şi usturoi pentru a beneficia de toate avantajele sale.

Salată de fasole verde cu roşii şi usturoi - Ingrediente

600 g fasole verde 2 roşii foarte coapte sau 2 roşii în bulion 1 ceapă potrivită 2-3 căţei de usturoi sare piper lămâie pentru servit

Salată de fasole verde cu roşii şi usturoi - Cum se prepară

Se curăţă fasolea, se spală şi se opăreşte 5-6 minute în apă cu sare. Se scurge apa şi păstăile de fasole se aşază într-o formă termorezistentă. Separat, se înăbuşă ceapa tăiată mărunt, fără a se rumeni, apoi se toarnă peste fasole. Se adaugă roşiile tăiate cuburi mici, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă usturoiul zdrobit şi se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Salata de fasole verde cu roşii şi usturoi se serveşte caldă sau rece cu lămâie pentru cei care doresc ca fasolea să fie mai acrişoară.