Salată de grepfrut cu creveți și avocado

Salată de grepfrut cu creveți și avocado este ideală ca aperitiv ușor sau prânz sănătos, perfect pentru momentele în care vrei să te răsfeți.

salata de grepfuri cu creveti si avocado jpg

Ingrediente

2 grepfruturi mari

200 g creveți decorticați

1 avocado mare

½ ceapă roșie mică

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță miere

1 linguriță suc de limetă

sare

piper

frunze de coriandru sau pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Tai fiecare grepfrut în jumătate și scoți cu grijă miezul, pentru a nu rupe coaja. Pui miezul de grepfrut deoparte într-un bol și păstrezi coaja pentru servire.

Fierbi creveții în apă cu puțină sare, 2-3 minute sau până devin roz. Îi scurgi bine și îi lași să se răcească.

Prepari dressingul: amesteci uleiul de măsline, mierea, sucul de limetă, sare și piper. Amesteci până se combină ingredientele.

Într-un bol mare, adaugi miezul de grepfrut tăiat cuburi, creveții, avocadoul cubulețe și ceapa roșie tăiată fin. Torni dressingul peste salată și amesteci ușor.

Așezi salata în jumătățile de grepfrut pregătite anterior, decorând cu frunze de coriandru sau pătrunjel proaspăt.