Salată de hering cu grepfrut

Dacă adaugi câteva felii de portocale, de grepfrut sau de mandarine, salatele vor avea un gust răcoritor şi vor deveni mai uşoare, în special cele cu maioneză.
Ingrediente
250 g hering marinat 3 cartofi fierţi în coajă 1 ceapă 2 ouă fierte tari ½ grepfrut 2 linguri maioneză 1 praf de nucşoară măcinată sare piper
Preparare
Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi tai cubuleţe mici şi-i aşezi într-o salatieră. Peste cartofi adaugi peştele marinat tăiat fâşii sau cuburi, ceapa tăiată rondele subţiri şi ouăle fierte tăiate felii sau cuburi.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, asezonezi cu maioneză şi amesteci uşor, pentru a nu se sfărâma ingredientele.Decorezi cu felii de grepfrut tăiate subţiri, presari deasupra nucşoară măcinată şi serveşti după ce stă 30 de minute la rece.