Salată de legume cu maioneză

salata de legume cu maioneza jpeg

Alimentele recomandate, în cazul în care ai abuzat de mâncare şi băutură în noaptea de Revelion şi în zilele care i-au urmat, dar nu numai, sunt: ouă, fructe şi legume, ciorbe sau supe, iaurt şi multă apă plată. De asemenea, foarte indicate sunt sucurile de fructe, precum şi ceaiurile de ghimbir şi de mentă.

Ingrediente (3 porţii)

6 cartofi fierţi în coajă ½ cană mazăre din conservă 500 g ciuperci tăiate 3 morcovi fierţi în coajă 2 castraveţi acri 1 măr

1 gălbenuş fiert

1 linguriţă muştar

100 ml ulei

sare, după gust

zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare

Pentru maioneză, freci cu o lingură de lemn gălbenuşul cu muştarul şi, după ce s-au omogenizat bine, torni, în fir subţire, uleiul. Guşti, picuri zeamă de lămâie şi, dacă e cazul, sare. O laşi la frigider.

Fierbi ciupercile în apă cu sare, le pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi la scurs. Cureţi de coajă cartofii şi morcovii, îi tai cubuleţe şi îi pui într-un castron împreună cu mazărea scursă. Tai mărul, îi îndepărtezi codiţa şi căsuţa cu seminţe, apoi îl toci cuburi şi îl pui peste legume. Tai cubuleţe castraveţii şi amesteci toate ingredientele cu maioneză. Dacă vrei mai picant, mai poţi adăuga o linguriţă de muştar.