Salată de legume cu orez. Reţetă simplă şi sănătoasă

salata orez legume jpeg

Nu ezita şi include în meniul de sâmbătă această salată de legume cu orez.

Ingrediente pentru salată de legume cu orez

200 g orez 1 ardei gras 4 linguri boabe de mazăre conservată 5-6 păstăi de fasole verde conservată 2 morcovi potriviţi ca mărime 2-3 bucheţele de conopidă sau broccoli 1 cartof fiert 2 linguri boabe de porumb dulce conservat) 1 ceapă mică frunze de busuioc verde

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă muştar dulce sau picant, după preferinţă

sare

piper

Modul de preparare al reţetei de salată de legume cu orez

Se spală bine orezul, se fierbe în apă cu sare circa 10 minute, apoi se scurge excesul de apă şi se lasă deoparte, acoperit, până se pregătesc legumele. Se fierb în apă cu sare, separat, cartoful în coajă, morcovii şi bucheţelele de conopidă. Se scurg de apă, se curăţă cartoful de coajă şi se taie cubuleţe, apoi se aşază într-o salatieră.

Se adaugă, în salatieră, mazărea scursă de zeamă şi clătită, păstăile de fasole verde tăiate bucăţele, boabele de porumb scurse de zeamă, ardeiul curăţat de cotor, seminţe, nervuri şi tăiat bucăţi. Se adaugă orezul fiert, care între timp s-a umflat şi s-a răcit, ceapa tăiată rondele sau peştişori şi frunzele de busuioc tocate mărunt.

Se asezonează cu sosul preparat din ulei, muştar, sare şi piper, după gust. Se amestecă uşor pentru a nu sfărâma ingredientele şi se serveşte cu felii crocante de pâine prăjită.

sursa foto: Shutterstock