Salată de linte cu ton
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru salată de linte cu ton.
Ingrediente
200 g linte
150 g ton conservat în apă
1 ou
100 g roșii cherry, tăiate jumătăți
1 castravete mic, tăiat cubulețe
½ ceapă roșie, tăiată fin
1 morcov ras
pătrunjel și ceapă verde
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
oțet balsamic
Mod de preparare
Fierbi lintea în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devine moale, dar nu sfărâmicioasă. După ce lintea s-a fiert, o scurgi și o dai deoparte, să se răcească puțin. Fierbi oul tare și îl lași să se răcească în apă rece. Îl cureți și îl tai jumătăți.
Într-un bol mare, adaugi lintea fiartă, tonul scurs, roșiile cherry, castravetele și ceapa roșie tocată. Pui uleiul de măsline și oțetul balsamic, și condimentezi cu sare și piper. Amesteci bine toate ingredientele pentru a se omogeniza.
Pui salata pe farfurii, razi puțin morcov deasupra și așezi câte o jumătate de ou. Decorezi cu pătrunjel și ceapă verde tocate pentru un plus de prospețime.