Salată de linte cu usturoi şi ierburi
Prima dată după ce o vei preapara, vei dori să mănânci mai mult, şi mai mult, să nu te mai opreşti.
Ingrediente
1 cană linte verde 4 linguri ulei măsline 8-10 căţei usturoi, pisaţi 3 linguri zeamă lămâie 1/4 linguriţă chimion 1/4 linguriţă alte mirodenii 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri mentă tocată sare piper
Mod de preparare
Fierbi lintea în 3-4 căni de apă şi o laşi până se înmoaie. O scurgi şi o dai deoparte să se scurgă.
Încingi două linguri de ulei de măsline într-o tigaie la flacără medie. Adaugi usturoiul şi laşi câteva minute pe foc. Dai la o parte tigaia de pe foc şi amesteci restul de ulei cu zeama de lămâie, chimionul şi alte mirodenii.
Torni amestecul de usturoi peste linte şi amesteci bine. Adaugi verdeţurile proaspete şi asezonezi cu sare şi piper. Serveşti la temperatura camerei sau rece. O mănânci ca atare, cu iaurt sau cu avocado.
sursa: http://chubbysoul.com