Salată de morcovi
Morcovii sunt foarte importanţi în alimentaţia noastră. Aceştia au o valoare nutritivă semnificativă, având un conţinut bogat de vitamina A.
Ingrediente:
1 linguriţă seminţe de chimen 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 lingură miere de albine un vârf de linguriţă scorţişoară un vârf de linguriţă ardei roşu 4 morcovi tăiaţi felii 2 linguri coriandru 2 linguri fistic tocat sare piper
Mod de preparare:
Gătiţi seminţele de chimen timp de 2 minute până devin uşor prăjite şi au un miros parfumat. După ce s-au făcut, le puneţi într-un bol şi le lăsaţi să se răcească.
Sucul de lămâie, uleiul de măsline, mierea de albine şi condimentele se pun într-un borcan. Se închide bine borcanul şi se agită. Se lasă deoparte aproximativ 10 minute pentru a se dizolva aromele ingredientelor.
Într-o cratiţă cu apă sărată se pun la fiert morcovii după ce i-aţi curăţat şi i-aţi tăiat felii. Când dau în fiert, se dă focul mic şi se mai lasă pe foc 5 minute până se înmoaie. Apoi se scurge apa.
Într-un castron se pun morcovii, sosul făcut anterior, coriandru şi fisticul tocat. Apoi se serveşte.
Sursa: taste.com.au