Salată de orz şi mazăre

salata de orz si mazare jpeg

Orzul este plin de fibre şi este foarte sănătos dacă îl foloseşti în salate, aşa cum este aceasta cu mazăre.

Ingrediente (4 porţii)

200 g orz 1 morcov 100 g porumb din conservă 100 g mazăre proaspătă

150 ml lapte de soia

300 ml ulei

1 lingură zeamă de lămâie

sare

1 linguriţă muştar

Mod de preparare

Fierbi orzul în multă apă cu puţină sare, într-un vas neacoperit, 40-45 de minute. Îl scurgi de apă şi-l laşi să se răcească. Opăreşti câteva minute mazărea şi morcovul (pe care-l tai apoi cubuleţe) şi le amesteci cu orzul fiert şi cu porumbul din conservă.

Pentru maioneza de soia, torni laptele şi uleiul într-un bol şi mixezi până când începe să se îngroaşe, apoi zeama de lămâie şi continui până obţii consistenţa dorită. Adaugi muştarul şi un praf de sare şi o torni peste salată, amestecând bine. Decorezi, după gust.