Salată de orz şi mazăre

Orzul este plin de fibre şi este foarte sănătos dacă îl foloseşti în salate, aşa cum este aceasta cu mazăre.
Ingrediente (4 porţii)
200 g orz 1 morcov 100 g porumb din conservă 100 g mazăre proaspătă
150 ml lapte de soia
300 ml ulei
1 lingură zeamă de lămâie
sare
1 linguriţă muştar
Mod de preparare
Fierbi orzul în multă apă cu puţină sare, într-un vas neacoperit, 40-45 de minute. Îl scurgi de apă şi-l laşi să se răcească. Opăreşti câteva minute mazărea şi morcovul (pe care-l tai apoi cubuleţe) şi le amesteci cu orzul fiert şi cu porumbul din conservă.
Pentru maioneza de soia, torni laptele şi uleiul într-un bol şi mixezi până când începe să se îngroaşe, apoi zeama de lămâie şi continui până obţii consistenţa dorită. Adaugi muştarul şi un praf de sare şi o torni peste salată, amestecând bine. Decorezi, după gust.