Salată de paste integrale cu ton. Reţeta perfectă pentru un prânz uşor în zilele călduroase

20110905 dt penne with tuna and whole grain mustard jpeg

Este vară, căldura e mare şi cu siguranţă simţi nevoia de un prânz uşor, dar săţios. Îţi propunem o reţetă extrem de simplă şi sănătoasă: salata de paste integrale cu ton.

Fie că o îmbunătăţeşticu tot felul de alte ingrediente, precum salata iceberg, baby spanac, rucola sau valeriană,  ori boabe de porumb sau cepă roşie, salata de paste este excelentă chiar dacă o prepari din 3 ingrediente.

Ingrediente pentru salată de paste integrale cu ton

200 g de paste integrale (pene sau farfalle)

1/2 de lămâie stoarsă

1 conservă de ton bucăţi în suc propriu sau ulei de măsline

sare

piper

opţional poţi adăuga frunze de salată, boabe de porumb sau ceapă tăiată solzişori

pătrunjel

image

Cum se prepară salata de paste integrale cu ton

Este o reţetă care durează exact atât timp cât le ia pastelor să fiarbă, adică 8-10 minute, în funcţie de preferinţe. Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită în care se pune în prealabil un praf de sare.

După ce s-au fiert pastele, se iau de pe foc, se scurg şi se pun în bol. Se adaugă un strop de ulei de măslne, dacă tonul nu conţine deloc ulei. Apoi, se toarnă conserva de ton peste paste, se amestecă, se adaugă sarea, piperul şi zeama de lămâie şi pătrunjelul şi prânzul este gata.

Truc: Foloseşte o conservă de ton de calitate şi de preferabil bucăţi. Tonul mărunţit este un peşte de slabă calitate şi nu are atât de mulţi nutrienţi.