Salată de pui cu avocado
E anotimpul în care salatele sunt cel mai des preparate. Şi tocmai pentru că e vară şi tarabele sunt pline de legume şi fructe proaspete, variantele par nelimitate. iată alegerea noastră:
Dificultate mică Preparare 45' Pentru 4 porţii
Ingrediente
1 salată verde
1 piept de pui
2 roşii
1 avocado
150 g bacon
2 gălbenuşuri fierte
100 g telemea sfărâmată
câteva fire ceapă verde
Pentru dressing
50 ml apă
50 ml oţet
1 linguriţă sos Worchestershire sau muştar de Dijon
¼ linguriţă zahăr
sare
piper zdrobit
100 ml ulei măsline
rozmarin
oregano
busuioc
Mod de preparare
Fierbi pieptul de pui în apă cu un praf de sare, îl scoţi, îl laşi să se răcească, îl tai cubuleţe şi-l pui într-un castron. Rumeneşti baconul, îl scoţi pe hârtie absorbantă şi-l pui peste carne. Tai cubuleţe avocado, roşiile şi le pui în castron. Adaugi brânza şi gălbenuşurile sfărâmate, ceapa verde tocată mărunt şi salata verde ruptă bucăţi mici.
Mixezi în blender ingredientele pentru sos, mai puţin uleiul. După ce s-a omogenizat dressingul, adaugi uleiul treptat, oregano, rozmarin şi busuioc, după gust.
Torni dressingul peste salată, amesteci uşor, o aşezi pe un platou şi o serveşti imediat. Poţi adăuga în salată şi câteva crutoane.