Salată de pui cu avocado

salata avocado pui jpeg

E anotimpul în care salatele sunt cel mai des preparate. Şi tocmai pentru că e vară şi tarabele sunt pline de legume şi fructe proaspete, variantele par nelimitate. iată alegerea noastră:

Dificultate mică Preparare 45' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 salată verde

1 piept de pui

2 roşii

1 avocado

150 g bacon

2 gălbenuşuri fierte

100 g telemea sfărâmată

câteva fire ceapă verde

Pentru dressing

50 ml apă

50 ml oţet

1 linguriţă sos Worchestershire sau muştar de Dijon

¼ linguriţă zahăr

sare

piper zdrobit

100 ml ulei măsline

rozmarin

oregano

busuioc

Mod de preparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu un praf de sare, îl scoţi, îl laşi să se răcească, îl tai cubuleţe şi-l pui într-un castron. Rumeneşti baconul, îl scoţi pe hârtie absorbantă şi-l pui peste carne. Tai cubuleţe avocado, roşiile şi le pui în castron. Adaugi brânza şi gălbenuşurile sfărâmate, ceapa verde tocată mărunt şi salata verde ruptă bucăţi mici.

Mixezi în blender ingredientele pentru sos, mai puţin uleiul. După ce s-a omogenizat dressingul, adaugi uleiul treptat, oregano, rozmarin şi busuioc, după gust.

Torni dressingul peste salată, amesteci uşor, o aşezi pe un platou şi o serveşti imediat. Poţi adăuga în salată şi câteva crutoane.