Salată de pui cu migdale, muştar şi miere
Astăzi încercăm o reţetă deosebită de pui. Împreună cu dressingul delicios, aceasta va forma prânzul perfect.
Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline 230 de grame de piept de pui o jumătate de linguriţă de sare o jumătate de linguriţă de piper o linguriţă de pudră de chilli 2 căni de struguri tăiaţi pe jumătate o cană de afine o jumătate de salată o jumătate de bucată de brânză feta o jumătate de cană de migdale zdrobite
Pentru dressing:
3 linguri de ulei de migdale
o lingură de ulei de măsline
2 linguri de suc proaspăt de portocale
3 linguri de apă
1 lingură de muştar
o jumătate de lingură de miere
un sfert de linguriţă de sare
o linguriţă de pudră de usturoi
Mod de preparare:
Încingeţi ulei într-o crăticioară. Asezonaţi puiul cu sare, piper şi pudră de chilli. Se frige puiul în uleiul încins până când capătă o culoare aurie. Când puiul este făcut, se ia de pe foc şi se pune deoparte. Tăiaţi pieptul de pui în bucăţi mici şi aşezaţi-l într-un castron. Apoi adăugaţi si celelalte ingrediente pentru salată. Puteţi să le aranjaţi ca în poza de prezentare sau amesteca după bunul plac. Se pune salata la frigider o jumătate de oră. Pentru dressing, amestecaţi toate ingredientele dressingului într-un blender până obţineţi o compoziţie cremoasă. Se presară peste salată.
Foto: pinchofyum.com/