Salată de pui în stil indonezian

În această reţetă, inspiraţia vine din Indonezia, ţară a Asiei de sud-est. Frunzele de mentă şi de coriandru dau un aer proaspăt aceste salate.
Ingrediente
Pentru salată
1 piept de pui întreg, rumenit şi apoi tăiat fâşii sare piper 1 legătură ceapă verde, tocată 1/4 cană frunze proaspete de mentă, tocate 1/4 cană coriandru 1 ardei gras roşu, tăiat fâşii 2 căni germeni de fasole mung sau de floarea soarelui câteva foi de salată verde, rupte fâşii 1/4 cană alune pisate
Pentru sos
1/4 cană zeamă de limetă
2 linguriţe ghimbri proaspăt răzuit
1 căţel usturoi, pisat
1 lingură sos de peşte
2 linguri unt de arahide
1/3 cană lapte bătut
Mod de preparare
Pune puiul într-un castron mare şi asezonează cu sare şi piper. Adaugă partea albă a cepei tocate, frunzele de mentă, coriandru, ardeiul, şi germenii. Amestecă.
Combină zeama de limetă, ghimbirul, usturoil, sosul de peşte. Amestecă. Apoi, adaugă untul de arahide şi amestecă din nou. Toarnă şi laptele bătut. Gustă şi potriveşte la gust.
Frunzele de salată le aşezi pe o farfurie întinsă. Pune amestecul de salată cu sos peste salată. Presară alunele şi partea verde de la ceapă pe deasupra.
sursa: http://cooking.nytimes.com