Salată de pui şi legume cu maioneză

salata de pui si legume cu maioneza jpeg

Este o reţetă foarte simplă, în care poţi pune cam ce ingrediente vrei. Evident, carnea de pui o poţi înlocui cu orice alt fel de carne este pe gustul tău. La fel poţi proceda şi în cazul legumelor.

Ingrediente (10 porţii)

4 cartofi 1/2 piept de pui 1 dovlecel 1 ardei capia roşu 1 ardei gras galben 2 morcovi 1 gulie 2-3 ridichi 1 ceapă roşie 1 fir de praz (partea albă) 2 castraveţi muraţi 1/2 castravete crud 3 linguri maioneză 2 ouă fierte tari sare piper

2 linguri maioneză

1 roşie

2 ridichi

partea verde a unui fir de praz

Cum se prepară

Se fierb, în apă cu puţină sare, cartofii, dovlecelul, pieptul de pui şi morcovii. Se scurge apa şi se taie toate cubuleţe. Se taie cubuleţe şi ardeii, gulia, ridichile, castraveţii muraţi şi castravetele crud. Ceapa şi prazul se taie mărunt sau rondele, după gust, iar ouăle se curăţă de coajă şi se trec prin răzătoare.

Se amestecă totul într-un castron ­mare, se condimentează cu sare şi ­piper, după gust, se asezonează cu ­maioneză light şi se amestecă cu grijă, ca să nu se sfărâme. Se aşază pe un platou, se dă forma de tort, se îmbracă cu maioneză şi se ornează cu flori viu colorate „confecţionate” din legume proaspete, după priceperea şi îndemânarea fiecăreia. Se lasă la rece până în momentul servirii.