Salată de quinoa
O idee perfectă pentru un prânz uşor şi sănătos. Quino este perfect pentru orice dietă.
De ce ai nevoie pentru salata de quinoa 1 cană şi jumătate de quinoa 1 castravete englezesc (minim 20 cm lungime), curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi mici 3 roşii de mărime mijlocie 1/2 ceapă roşie de mărime mai mică, tăiată fin 1/2 cană pătrunjel tăiat mărunt 1/4 cană ulei de măsline 3 linguri zeamă de lămâie 2 linguriţe coajă de lămâie rasă 1 lingură seminţe de pin sare şi piper, după gust Cum pregăteşti salata de quinoa
Pui la fiert 2 litri de apă cu un praf de sare. Adaugi quinoa, acoperi şi laşi la foc potrivit (mic spre
mediu) pentru 12-14 minute, până când quinoa s-a frăgezit.
Încălzeşti cuptorul. Pe o foaie de copt, prăjeşti seminţele de pin pentru 3-4 minute. Le răceşti şi
le transferi pe un platou.
Pui la scurs seminţele de quinoa, le ţii sub un jet de apă rece şi apoi le strecori din nou. Iei roşiile,
le scoţi seminţele şi le tai în bucăţi mici. Adaugi quinoa la seminţele de pin, completând cu
bucăţile de castravete şi roşie, ceapa şi pătrunjelul. Potriveşti gustul cu uleiul de măsline, zeama
de lămâie, coaja de lămâie, sarea şi piperul.
Sursa:
https://www.vegetariantimes.com/recipes/refreshing-quinoa-salad
Foto:
http://freshmenuplanner.com/wp-content/uploads/2013/05/QuinoaSalad4.jpg