Salată de quinoa cu avocado pane

avocado pane cu salata quinoa jpeg

Poţi prepara un prânz sau cină uşoară fără carne cu această reţetă ingenioasă.

De ce ai nevoie ca să faci salată de quinoa cu avocado pane:

Pentru salata de quinoa 85 g quinoa nepreparată 70 g salată verde 1 x 400 g conservă de năut în saramură 1 mână de struguri verzi, tăiaţi jumătăţi 1 castravete de circa 10 cm, tăiat felii subţiri 1 mână de migdale prăjite, zdrobite 2-3 ridichi tăiate felii subţiri Pentru feliile de avocado în crustă de susan 2 avocado 1/2 cană din saramura năutului 1 lingură zeamă de lămâie 50 g făină de migdale 75 g seminţe de susan sare Pentru dressing 2 linguri de sos de soia 2 linguri ulei de susan 1 lingură cu oţet de orez sau mere 1 lingură sirop dulce

Cum prepari salată de quinoa cu avocado pane:

Încălzeşti cuptorul la 200 °C . Pui o hârtie de copt într-o tavă.

Fierbi quinoa în 250 ml apă cu sare 15-20 minute.

Deschizi conserva de năut. Torni saramura într-un castronaş şi clăteşti năutul. Adaugi zeama de lămâie peste saramură şi dai deoparte. Amesteci făina de migdale, seminţele de susan şi sare în alt castron. Tai cei 2 avocados jumătăţi şi scoţi sâmburii. Îi cureţi de coajă şi îi tai felii grosuţe. Scufunzi fiecare felie în saramură şi apoi o tăvăleşti prin făina de migdale şi seminţele de susan, asigurându-te că este înbrăcată uniform. Aşezi feliile de avocado pane în tava pentru cuptor şi le coci 15 minute sau până când crusta s-a rumenit.

Amesteci toate ingredientele pentru dressing şi torni jumătate din amestec peste quinoa fiartă şi scursă, iar restul într-un borcănel pentru dressing. Adaugi năutul şi amesteci ca să se combine. Pui quinoa pe fundul unui castron de salată. Adaugi salata verde ruptă bucăţele, apoi strugurii, ridichile şi feliile de castravete în castron. Pui deasupra feliile de avocado în crustă de susan şi migdalele prăjite. Torni restul de dressing peste salată exact înainte de a o servi.

Sursa: http://www.greenkitchenstories.com

http://www.greenkitchenstories.com