Salată de roşii cu bucăţele de friptură şi crutoane
Când vrei să te hrăneşti atât sănătos, cât şi consistent, iată cum să faci o salată de roşii cu bucăţele de friptură şi crutoane.
De ce ai nevoie ca să faci salată de roşii cu bucăţele de friptură şi crutoane:
500 g carne pentru friptură, tăiată bucăţele de 2,5 cm
piper negru, măcinat
sare
170 g pâine, tăiată cuburi de 2,5 cm
270 g roşii mici, tăiate jumătăţi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 lingură oţet balsamic
1/2 cană frunze de busuioc verde rupte
Cum prepari salată de roşii cu bucăţele de friptură şi crutoane:
Preîncălzeşti grătarul la mare.
Sărezi şi piperezi carnea şi o ţii pe tigaia-grătar 6 minute sau cât timp doreşti, în funcţie de cât de făcută vrei să fie.
Iei carnea şi o dai deoparte. Pui pâinea în tigaia-grătar (sau în cuptor) 2 minute sau până când s-a rumenit, amestecând frecvent.
Presezi jumătate din roşii ca să iasă sucul şi amesteci cu uleiul, oţetul, sare, piper, după gust, până s-au combinat bine. Adaugi toate roşiile, bucăţile de carne prăjită, crutoanele şi busuiocul în castron şi amesteci. Serveşti imediat.
Sursa: http://www.myrecipes.com