Salată de sfeclă cu pește afumat
Sfecla are o multitudine de beneficii pentru sănătate, deoarece este plină de vitamine, antioxidanţi şi minerale.
Mod de preparare
4 sfecle roșii coapte
4 cartofi fierți
4 morcovi fierți
250 g pește afumat
5 linguri maioneză de casă
2 cepe
3 ouă fierte
oțet
sare
piper
Mod de preparare
Lași legumele la răcit, apoi le cureți de coajă, le dai prin răzătoare și le pui deoparte. Tai ceapa fideluță, o freci cu sare și o lași 10 minute într-un amestec de apă caldă cu puțin oțet.
Îndepărtezi oasele de la pește și pielița, apoi îl faci bucățele.
Montezi salata într-o formă după cum urmează: un strat de pește, nivelezi, apoi unul de ceapă bine stoarsă, maioneză, nivelezi, cartofi, nivelezi, morcovi, maioneză, sfeclă, iar maioneză și ouăle rase.
Decorezi salata după imaginație, apoi o dai la rece înainte de a o servi.