Salată de sfeclă cu pește afumat

salata de sfecla jpg

Sfecla are o multitudine de beneficii pentru sănătate, deoarece este plină de vitamine, antioxidanţi şi minerale.

Mod de preparare

4 sfecle roșii coapte

4 cartofi fierți

4 morcovi fierți

250 g pește afumat

5 linguri maioneză de casă

2 cepe

3 ouă fierte

oțet

sare

piper

Mod de preparare

Lași legumele la răcit, apoi le cureți de coajă, le dai prin răzătoare și le pui deoparte. Tai ceapa fideluță, o freci cu sare și o lași 10 minute într-un amestec de apă caldă cu puțin oțet.

Îndepărtezi oasele de la pește și pielița, apoi îl faci bucățele.

Montezi salata într-o formă după cum urmează: un strat de pește, nivelezi, apoi unul de ceapă bine stoarsă, maioneză, nivelezi, cartofi, nivelezi, morcovi, maioneză, sfeclă, iar maioneză și ouăle rase.

Decorezi salata după imaginație, apoi o dai la rece înainte de a o servi.