Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

sfecla jpeg

Sfecla roşie este foarte benefică sănătăţii, fiind bună pentru curăţarea ficatului sau reglarea tensiunii. Iar în amestec cu hreanul, foarte bogat în vitamina C, este un adevărat medicament pentru răceli sau gripe. Sfecla roşie ajută la înmulţirea globulelor roşii, stimulând astfel sistemul imunitar.

Recomandată şi în tratamentul cancerului şi a altor boli grave, sfecla nu trebuie să lipsească din nicio casă, mai ales în sezonul rece. Vă prezentăm o reţetă de salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan, pe care să o asortaţi la diverse feluri de mâncare.

Ingrediente salată de sfeclă roşie cu hrean:

  • 2 kg sfeclă roşie de dimensiuni medii
  • 1 hrean potrivit
  • 1 litru apă
  • 100 de oţet
  • 100 g chimion
  • 3-4 linguri de zahăr
  • Jumătate de lingură de sare

Mod de preparare salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan:

Sfecla se spală bine şi se pune la fiert timp de 45 de minute într-o oală mai mare. Este fiartă bine când intră furculiţa uşor în ea. Apoi se curăţă de coajă, se lasă la răcit şi se taie bucăţele cât vreţi de mari sau se rade.

Înainte radeţi hreanul sau tăiaţi-l fâşii, fiecare după cum preferă. Apoi amestecaţi sfecla roşie cu hreanul. Într-o oală mică fierbeţi chimionul pentru 5 minute într-o cană de apă. Litrul de apă se pune la fiert cu sarea şi zahărul, iar la sfârşit se adaugă oţetul. Se toarnă apoi peste sfecla roşie cu hreanul şi apa şi chimionul. Lăsaţi câteva minute să îşi tragă aroma şi dacă nu doriţi să iasă aşa iute puteţi strecura hreanul.

Acum pregătiţi borcanele, spălaţi-le şi ştergeţi-le şi puneţi compoziţia de mai sus. La cantitatea prezentată aveţi nevoie de 4 borcane. Dacă doriţi să le păstraţi peste iarnă, fierbeţi-le timp de 20 de minute în cuptor. După ce le scoateţi, înveliţi-le într-o pătură pentru 24 de ore.

Dacă nu doriţi să se păstreze peste iarnă, cel mai bine este să le ţineţi în frigider sau într-un loc răcoros, de preferat în cămară. Salata de sfeclă roşie cu hrean este perfectă cu friptură cu cartofi la cuptor sau cu orice altă mâncare preferată.