Salată de sfeclă roșie cu tofu
Soia are de 2 ori mai multe proteine decât carnea macră de porc și laptele de vacă și de 3 ori decât ouăle? Deci, este ideală pentru persoanele care vor să slăbească.
Ingrediente
2 sfecle roșii
1 lingură oțet
5 linguri ulei
1 cutie brânză tofu
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură semințe floarea soarelui
sare, după gust
Mod de preparare
Speli sfecla și o pui într-o tavă, apoi o dai la cuptorul încins. O ții până când furculița intră cu ușurință, o lași la răcit, apoi o cureți și o tai felii. Amesteci bine oțetul cu 2 linguri de ulei și sarea, apoi torni compoziția peste feliile de sfeclă. Lași deoparte.
Scurgi brânza, o tai în felii groase pe care le usuci. Le ungi cu uleiul rămas, le lași deoparte 10 minute și le frigi pe grătarul încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Servești brânza tofu împreună cu salata de sfeclă și decorezi cu pătrunjel și decorezi cu pătrunjel și semințe de floarea soarelui prăjite.