Salată de ton cu ceapă roşie
Dacă vrei să te hrăneşti sănătos sau cauţi să eviţi glutenul, bucătăria mediteraneană îţi furnizează o delicioasă şi consistentă salată de ton în stil italian.
De ce ai nevoie pentru salată de ton cu ceapă roşie
2 conserve de ton
câteva frunze de salată verde
1 căţel de usturoi
pătrunjel
1 ceapă roşie
200 g roşii (cherries sau roşii obişnuite tăiate bucăţi sau felii)
170 g măsline negre
50 g măsline verzi
1 lingură de zeamă de lămâie proaspătă
1/2 ardei gras
sare
Cum pregăteşti salata de ton cu ceapă roşie
Cureţi ceapa şi o tai fin rondele sau peştisori , apoi toci pătrunjelul mărunt. Tai ardeiul în bucăţi mici, rosiile cherries în două sau roşiile obişnuite în bucăţi mai mici. Zdrobeşti căţelul de usturoi şi storci o lămâie mică.
Rupi în bucăţi mai mici câteva frunze de salată verde şi le pui într-un castron împreună cu conţinutul celor două conserve de ton, precum şi toate celelalte ingrediente, adaugi sarea şi zeama de lămâie şi le amesteci de câteva ori. La servire, poţi aşeza salata de ton pe un pat din frunze de salată verde.
Sursa: https://www.tastesoflizzyt.com