Salată de ton cu fasole

salata de ton cu fasole jpeg

Se spune că amestecurile de legume şi de ierburi au apărut încă din Evul Mediu, după o iarnă grea, în care oamenii se săturaseră să tot mănânce carne sărată – la acea vreme, era singura modalitate de a o conserva. Cu puţină imaginaţie, poţi pregăti fel şi fel de salate pe placul tuturor.

Ingrediente 1 conservă ton 2 ouă 2-3 căni paste tricolore 2 căni fasole verde 1 cană fasole roşie boabe (din conservă) sare piper

1 iaurt grecesc

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Urmând detaliile de pe etichetă, fierbi, cu un praf de sare, pastele tricolore. Când sunt gata, le scurgi de apă şi le dai deoparte. Opăreşti câteva minute fasolea verde, apoi o treci printr-un jet de apă rece, ca să-şi păstreze culoarea. Fierbi ouăle tari şi le cureţi de coajă, apoi le tai în sferturi. Pui într-un bol pastele, adaugi tonul scurs de ulei şi mărunţit, boabele de fasole roşie şi păstăile de fasole. Presari un praf de sare şi unul de piper şi aşezi feliile de ou fiert. Amesteci iaurtul cu pătrunjelul tocat şi îl torni peste salată. Serveşti.

sursa: photoland