Salată de vinete, după reţeta lui Radu Anton Roman

22078835   eggplant puree jpeg

Foarte gustoasă, salata de vinete e un aperitiv extrem de apreciat, indiferent de anotimp.

Din cartea de bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti, a lui Radu Anton Roman, ne-am inspirat cu această reţetă, salată de vinete.

Ce îţi trebuie pentru salată de vinete 1 kg vinete 1 ceapă roşie 1 lingură zeamă de lămâie 200 ml ulei 1 roşie Sare Piper

Pune vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se înmoaie. Curăţă imediat cojile arse, sărează după gust şi pune-le la scurs, pe un fund înclinat.

Taie mărunt ceapa, spală într-un şuvoi de apă rece şi scurge bine. Amestecă ceapa cu zeama de lămâie.

Toacă vinetele pastă, amestecă cu ulei, puţin câte puţin, până se face spumoasă şi completează cu sosul de ceapă.

Ornează cu felii de roşii.