Salată lyoneză

salata lyoneza jpeg

Pentru serile din timpul săptămânii, salata lyoneză este foarte binevenită.

Ingrediente pentru salata lyoneză:

120 g salată verde, ruptă în bucăţi

60-100 g bacon tăiat felii

1 lingură oţet alb

2 ouă mari

1 ceapă medie, tăiată fin

1 lingură oţet roşu

1/2 linguriţă muştar

sare

piper

Cum prepari salata lyoneză:

Pui salata verde într-un castron mare.

Într-o tigaie, rumeneşti la foc mediu feliile de bacon, amestecând ocazional, până devin aurii. Le transferi pe un şervet de hârtie ca să se scurgă şi să se răcească. Păstrezi grăsimea din tigaie.

Pentru a prepara ouăle ochiuri, umpli o cratiţă cu puţină apă, în care adaugi oţetul alb şi ţii pe foc până fierbe uşor. Spargi fiecare ou într-un castronaş. Cu o lingură cu găuri, amesteci apa care fierbe pentru a crea un vârtej, apoi laşi să alunece primul ochi. Cu dosul lingurii, împingi imediat albuşul care începe să se solidifice în jurul gălbenuşului, pentru a-l ţine în jurul acestuia. Repeţi întocmai cu al doilea ou. Le laşi să fiarbă 2-3 minute. Scoţi cu grijă fiecare ou cu lingura perforată şi le pui într-un castronaş cu apă caldă.

Încălzeşti grăsimea din tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa şi o căleşti, amestecând, 30 secunde. Adaugi oţetul din vin roşu şi muştarul şi amesteci pentru a se combina. Adaugi feliile de bacon. Torni dressing-ul fierbinte peste salată şi amesteci. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Împarţi salata în două boluri şi aşezi deasupra câte un ou fiert în apă. Sărezi şi piperezi ouăle suplimentar, dacă doreşti, după gust.

Sursa: https://www.thekitchn.com/

https://www.thekitchn.com/