Salată mediteraneană cu legume şi năut

Reţetă cu origini mediteraneene, acest preparat combină o mulţime de arome şi gusturi, rezultatul final fiind unul delicios. Incearca si tu aceasta salata mediteraneana cu legume si naut:
Ingrediente
1 vânătă medie 1 dovlecel mediu 425 g sparanghel ½ cană ulei de masline extra virgin ½ linguriţă sare 1 linguriţă piper negru proaspăt, măcinat ¼ cană plus 2 linguri oţet de vin roşu 1 linguriţă oregano ½ linguriţă muştar 1 conservă năut, fiert şi scurs 580 g brânză feta 1/3 cană pătrunjel proaspăt, tocat pâine sau cuşcuş
Mod de preparare
Preâncălzeşte cuptorul. Taie vânăta şi dovlecelul în cubuleţe de 1-2 cm. Îndepărtează capetele sparanghelului şi taie-l în bucăţele de 1-2 cm.
Aşează legumele tăiate într-un singur strat pe o foaie de copt. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi presară asupra lor ½ linguriţă sare şi ½ linguriţă piper negru. Introdu legumele în cuptor şi lasă-le 15-20 de minute, până când se rumenesc. Scoate-le din cuptor şi aşează-le deoparte.
Între timp, într-un castron mic sau o cană mare pentru măsurat, amestecă in salata mediteraneana ce a rămas din uleiul de măsline, 1 linguriţă sare, ½ linguriţă piper negru, oţet de vin roşu, usturoi, oregano şi muştar.
În timp ce legumele sunt încă calde, transferă-le intr-un bol mare pentru servire şi adaugă năutul. Toarnă dressingul pe deasupra şi amestecă pentru combinare. Adaugă şi brânza feta şi pătrunjelul. Serveşte salata mediteraneana cu legume si naut cu pâine sau cuşcuş.
Sursa: thelawstudentswife.com