Salată mediteraneană cu năut

salata naut jpeg

O salată de vară cu năut este oricând binevenită!

Timp de preparare: 50 min Pentru 4 persoane Dificultate mică

Ingrediente

2 ½ căni cu apă

1 cană de boabe de grâu şi ovăz

1 vânătă de dimensiune medie, curăţată şi tocată cuburi mici

3 linguri de ulei de măsline

2-3 linguri de zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă

1 conservă de năut fiert

2 tulpini de praz, tocate

1 ceaşcă de măsline Kalamata, fără sâmburi şi tocate

4-6 roşii coapte, tăiate

¼ ceaşcă de pătrunjel, tocat

3 linguri de amestec de condimente za’atar(sau alte condimente, după preferinţe)

sare de mare grunjoasă şi piper negru

½ ceaşcă de brânză feta, mărunţită

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Puneţi vinetele pe o foaie de copt, stropiţi-le cu o lingură de ulei de măsline şi presăraţi sare şi piper. Băgaţi vinetele la cuptor pentru 35-40 de minute. După ce sunt scoase din cuptor, se lasă la răcit.

Între timp, puneţi la fiert apa cu o lingură de sare într-o cratiţă de dimensiuni medii. Adăugaţi apoi amestecul de cereale. Daţi focul încet şi lăsaţi să fiarbă timp de 30-35 de minute. La final le scurgeţi şi le puneţi deoparte.

Într-un bol mic preparaţi rapid un sos, amestecând 2-3 linguri de ulei de măsline, zeamă de lămâie, 1 linguriţă de sare şi ¼ linguriţă de piper negru proaspăt măcinat.

Într-un bol mai mare, puneţi năutul, prazul, roşiile, vinetele,amestecul de cereale şi mentă proaspătă. Turnaţi sosul peste.

Amestecaţi ingredientele. Adăugaţi brânza feta şi presăraţi amestecul de condimente za’atar. În funcţie de gust, mai adăugaţi condimente, dacă este necesar.

Sursa: foolproofliving.com