Salată proaspătă de toamnă

O salată proaspătă de toamnă poate fi o adevărată explozie de culori și arome, combinând legume și fructe de sezon.

salata proaspata de toamna jpg

Ingrediente

2 piepți de pui

1 ceapă roșie

150 g afine proaspete

1 mână nuci

3 linguri ulei de măsline

100 g rucola

2 linguri zeamă de lămâie

2 avocado

sare

piper

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de pui cu sare și piper, după gust. Îl pui pe foc într-o tigaie grill, până când este bine gătit, 6-7 minute pe fiecare parte.

Îl lași să se odihnească câteva minute, apoi îl tai fâșii.

Cureți avocado, le scoți sâmburele și le tai felii subțiri, iar ceapa o tai rondele.

Prăjești ușor nucile într-o tigaie uscată 2-3 minute, până devin ușor crocante, apoi le lași să se răcească.

Într-un bol mare de salată, pui rucola, afinele, ceapa roșie, feliile de avocado și nucile prăjite. Deasupra, așezi fâșiile de piept de pui.

Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul. Torni dressingul peste salată și amesteci ușor pentru a combina toate ingredientele.