Salată verde cu piept de pui

salata verde cu piept de pui jpeg

E deja cald afară şi putem încerca mâncăruri mai uşoare, cum sunt salatele, cu tot felul de ingrediente care îţi sunt pe plac.

Ingrediente (2 porţii) 1 salată verde 2 piepţi de pui 4 felii de pâine miez de nucă mix pentru grill mix pentru pui ulei de măsline zeamă de lămâie ulei de floarea-soarelui piper

Mod de preparare

Speli salata verde sub jet de apă, apoi, foaie cu foaie, o usuci pe şerveţel absorbant. Pieptul de pui îl speli, îi cureţi pieliţa, îl tai în două şi-l usuci. Îl ungi cu ulei de floarea-soarelui, îl condimentezi cu piper, mixul de pui şi grill de la Dora, îl pui pe ţepuşe pentru frigărui şi îl frigi pe grătar pe o parte şi pe cealaltă până capătă o culoare frumoasă. Laşi la răcit.

Prepari o vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie şi mix de salate. Rupi salata cu mâna, apoi o pui într-un castron, adaugi miezul de nucă, torni vinegreta şi amesteci.

Separat faci crutoanele. Le prăjeşti în puţin ulei ori le coci în cuptor, după gustul tău, apoi le pui în castron. În momentul servirii aşezi pieptul de pui deasupra salatei. Simplu şi sănătos.