Saleuri cu parmezan

Poţi prepara mai multe tăvi cu aceste saleuri cu parmezan, deoarece rezistă vreme îndelungată dacă le păstrezi în cutii metalice.
De ce ai nevoie pentru saleuri
450 g făină
rozmarin tocat, după gust
sare, după gust
1 linguriţă zahăr
150 ml apă
2 linguri ulei de msăline
6 linguri parmezan ras
Cum se fac saleurile
Amesteci făina cu rozmarin tocat, sare şi zahărul. Torni apa şi frămânţi până când se omogenizează. Mai adaugă apă sau făină dacă mai este nevoie, însă la final trebuie să obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Îl înfăşori în folie şi-l laşi 30 de minute să se odihnească la temperatura camerei.
Dai drumul la cuptor. Întinzi o foaie din aluat, pe care o tai fâşii. Le ungi cu ulei şi presari parmezanul. Pui fâşiile în tavă şi le dai la cuptor până când se rumenesc uşor.