Şarlotă cu afine
Vrei ceva dulce şi n-ai timp să stai în bucătărie? Nimic mai simplu! Cu frişcă şi fructe proaspete, poţi face cel mai rapid şi savuros desert.
Ingrediente: 200 g affine 200 g coacăze 6 foi gelatină 2 fiole esenţă vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 50 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 1 tub frişcă
Speli fructele şi le laşi să se scurgă. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie. Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.
După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte. Torni compoziţia în forme special de brioşe, pe care le‑ai udat cu apă în prealabil, alternând cu straturi de afine şi de coacăze. Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu zmeură şi cu moţuri de frişcă.