Şarlotă cu afine

Sarlota cu afine jpeg

Vrei ceva dulce şi n-ai timp să stai în bucătărie? Nimic mai simplu! Cu frişcă şi fructe proaspete, poţi face cel mai rapid şi savuros desert.

Ingrediente: 200 g affine 200 g coacăze 6 foi gelatină 2 fiole esenţă vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 50 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 1 tub frişcă

Speli fructele şi le laşi să se scurgă. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie. Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.

După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte. Torni compoziţia în forme special de brioşe, pe care le‑ai udat cu apă în prealabil, alternând cu straturi de afine şi de coacăze. Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu zmeură şi cu moţuri de frişcă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg