Sarmale cu seminţe de dovleac

Sarmale de post cu orez şi ciuperci jpeg

Pentru că ne apropiem de Postul Paştelui, ţi-am pregătit o reţetă nouă, sarmale cu seminţe de dovleac.

De ce ai nevoie pentru sarmale cu seminţe de dovleac

400 g seminţe de dovleac descojite

250 g orez

4 cepe

100 ml suc de roşii

sare

piper

1 morcov

pătrunjel

7-8 linguri ulei

cimbru

varză murată sau frunze de vie

Cum se prepară sarmale cu seminţe de dovleac

Macini seminţele de dovleac. Căleşti ceapa tocată în ulei, iar când s-a rumenit puţin torni o jumătate de cană de apă şi o laşi să se înmoaie. Când a scăzut apa, adaugi orezul spălat şi morcovul ras şi mai ţii pe foc 5 minute, amestecând constant. Răstorni orezul, adaugi sucul de roşii, condimente după gust şi verdeaţa. Înfăşori sarmalele în varză murată sau frunze de vie, le aşezi în oală, torni apă cât să le acopere cu două degete şi le laşi să fiarbă, la foc mic.