Savarină de casă cu pesmet
Ştiai că delicioasele savarine pot fi preparate şi cu pesmet? Ei bine, sunt absolut delicioase. Află cum se prepară savarine de casă cu pesmet.
De ce ai nevoie pentru savarine de casă cu pesmet:
Pentru savarine
5 ouă
5 linguri pesmet
5 linguri zahăr pudră
coaja rasă de la 1 lămâie
zeama de la ½ de lămâie
1 praf de sare
frişcă
Pentru sirop
200 ml apă
100 g zahăr
1 lingură esenţă de rom
Cum se prepară savarine de casă cu pesmet:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul până devin ca o spumă. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de zahăr. Încorporezi pesmetul în gălbenuşuri, coaja şi zeama de lămâie, iar la final pui albuşurile, amestecând uşor. Pui compoziţia în forme de savarine şi o dai la cuptor. După ce s-au răcorit, le tai şi le umpli cu frişcă. Combini apa cu zahăr şi aşezi pe foc până se dizolvă. Adaugi esenţa de rom şi dai deoparte. Însiropezi savarinele după ce s-a răcorit siropul.