Scoici cu brânză şi pesmet

Cu siguranţă ai mai mâncat până acum paste cu brânză, dar o reţetă mai bună de scoici cu pesmet şi brânză cu siguranţă nu ai mai întâlnit.
De ce ai nevoie pentru scoici cu brânză şi pesmet
450 g paste scoici
90 g unt
25 g făină
600 ml lapte
400 g brânză rasă, nu foarte sărată
sare
90 g pesmet
Cum se prepară scoicile cu brânză şi pesmet
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le amesteci cu 2 linguri de unt.
Pentru sos, topeşti 2 linguri de unt, pui făina, laptele şi omogenizezi. Amesteci până când sosul începe să fiarbă, apoi pui brânza rasă şi amesteci până când se îngroaşă sosul. Torni sosul peste paste şi omogenizezi. Pui compoziţia într-o tavă, apoi amesteci restul de unt topit cu pesmetul şi presari peste paste. Dai tava la cuptor 30-35 de minute.