Şerbet de pepene roşu, cel mai răcoritor desert

serbet de pepene jpeg

Acest şerbet se prepară din doar 2 ingrediente şi reprezintă un desert light, răcoritor, ideal în zilele caniculare de vară. Este gustarea perfectă şi sănătoasă pentru a te răcori la finalul unei zile pline.

Ingrediente

460 g pepene roşu, tăiat cuburi de 2-3 cm, congelat (fără sâmburi) 120 g iaurt cu aromă de vanilie

Mod de preparare

Adaugi jumătare din cuburile congelate de pepene într-un robot mare de bucătărie. Amesteci până când pepenele este mărunţit şi este omogen. Opreşti robotul şi adaugi jumătate din cantitatea de iaurt. Amesteci din nou până când compoziţia devine omogenă şi cremoasă, iar dacă este necesar, cureţi pereţii robotului de bucătărie cu o spatulă. Iei şerbetul obţinut şi îl răstorni într-un recipient separat şi repeţi procedura cu cantităţile rămase de pepene congelat şi iaurt.

Serveşti imediat şerbetul, dacă vrei ca desertul să aibă o textură de iaurt congelat, mai moale. Dacă vrei să aibă o consistenţă mai solidă, dai şerbetul la congelator 1-2 ore şi apoi îl iei cu o cupă de îngheţată şi îl pui în pahare sau castroane mici.

Pentru că şerbetul se poate întări prea tare la congelator, este recomandat să pui recipientul în frigider, ca să îngheţe lent, şi să laşi desertul 3 ore la rece, înainte de a-l servi. În acest punct, îţi va fi mai uşor să îl iei cu cupa de îngheţată.

Sursa + foto: www.fivehearthome.com

www.fivehearthome.com