Sfeclă roşie murată

2 borcane Dificultate mică Preparare 100’
Ingrediente
2,5 kg sfeclă
250 ml oţet
750 ml apă
2 rădăcini hrean
1 linguriţăboabe piper
2 linguriţe sare gunjoasă
1 linguriţă boabe muştar
2 foi dafin
Mod de preparare
Fierbi oţetul cu apa, sarea, piperul, foile de dafin şi cu boabele de muştar. După câteva clocote îl dai deoparte.
Speli hreanul, îl cureţi şi îl tai baştonaşe.
Speli borcanele şi le pui cu gura în jos.
Încingi cuptorul. Speli bine sfecla, sub jet de apă, o aşezi într-o tavă şi o coci în cuptor. O ţii până când se înmoaie. O laşi la răcotit, o cureţi şi o tai după dorinţă. Aşezi feliile de sfeclă în borcane, pui printre ele hreanul şi torni lichidul fierbinte. Înfiletezi şi le ţii la loc răcoros.
sursa foto: StockFood