Shaorma de pui cu sos de iaurt

Cine poate rezista tentaţiei unei shaorma delicioase? O poţi pregăti chiar tu, cu doar câteva ingrediente, pe care sigur deja le ai la îndemână. Nu uita să o împarţi şi cu cei dragi!
Ingrediente
4 lipii
zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei
4 căţei de usturoi, pisaţi
900 g piept de pui, tăiat bucăţele
1 ceapă, feliată
sare, după gust
piper, după gust
boia, după gust
1/2 linguriţă coriandru pudră
1/2 linguriţă chimion pudră
turmeric, după gust
2 roşii, feliate
1 castravete, feliat
funze de salată verde
Pentru sos
280 g iaurt grecesc (10 5 grăsime)
zeama de la 1/2 lămâie
mărar, după gust
3 căţei de usturoi, pisaţi
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 230 de grade. Într-un bol, amesteci pieptul de pui cu zeama de lămâie, usturoiul, puţin ulei şi restul condimentelor. Aşezi într-o tavă, alături de ceapă şi dai la cuptor, aproximativ 30-35 de minute.
Pregăteşti sosul combinând toate ingredientele. Pui în fiecare lipie frunze de salată, felii de roşie şi castravete. Condimentezi cu sare şi piper. Adaugi
FOTO: Shutterstock