Shaorma de pui cu sos de iaurt

2 shutterstock 711254935 jpg jpeg

Cine poate rezista tentaţiei unei shaorma delicioase? O poţi pregăti chiar tu, cu doar câteva ingrediente, pe care sigur deja le ai la îndemână. Nu uita să o împarţi şi cu cei dragi!

Ingrediente

4 lipii

zeama de la 1 lămâie

2 linguri ulei

4 căţei de usturoi, pisaţi

900 g piept de pui, tăiat bucăţele

1 ceapă, feliată

sare, după gust

piper, după gust

boia, după gust

1/2 linguriţă coriandru pudră

1/2 linguriţă chimion pudră

turmeric, după gust

2 roşii, feliate

1 castravete, feliat

funze de salată verde

Pentru sos

280 g iaurt grecesc (10 5 grăsime)

zeama de la 1/2 lămâie

mărar, după gust

3 căţei de usturoi, pisaţi

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 230 de grade. Într-un bol, amesteci pieptul de pui cu zeama de lămâie, usturoiul,  puţin ulei şi restul condimentelor. Aşezi într-o tavă, alături de ceapă şi dai la cuptor, aproximativ 30-35 de minute.

Pregăteşti sosul combinând toate ingredientele. Pui în fiecare lipie frunze de salată, felii de roşie şi castravete. Condimentezi cu sare şi piper. Adaugi

FOTO: Shutterstock