Smoothie cu avocado

Smoothie cu avocado jpeg

„Smoothie” este o băutură cu o consistenţă cremoasă asemănătoare cu milkshake-ul. Băutura a apărut în anii ’60 în SUA. Cu timpul s-a transformat într-un energizant natural pentru cei care sunt pe fugă mai mereu, o gustare între mese, un mic dejun sănătos, dar şi o bună metodă prin care îi putem face pe cei mici să mănânce mai uşor fructe sau legume.

Pentru a face un pahar de smoothie ai nevoie de un blender şi câteva ingrediente. Poţi folosi fructe, legume, dar şi alte lichide cum ar fi laptele, iaurtul sau sucul. Gheaţa este un ingredient care poate lipsi dacă ai fructele sau legumele deja îngheţate.

Ingrediente:

1 avocado copt, înjumătăţit şi fără sâmburi 1 ¼ ceşti lapte 1 ½ linguri de zeamă de lămâie 1 lingură zahăr 1 lingură busuioc tocat

busuioc, tăiat felii subţiri

Mod de preparare:

Se taie avocado în două. Se scoate sâmburele şi se scobeşte miezul cu o lingură, apoi se pune într-un blender.

Se adaugă laptele, zeama de lămâie, zahărul, busuiocul tocat şi se amestecă până rezultă un piure. Se adaugă 1 cană de gheaţă şi se amestecă iar.

Conţinutul rezultat se pune în două pahar. Deasupra, pentru un aspect cât mai frumos, se pun câteva frunze de busuioc în fiecare pahar.

Sursa: bonappetit.com