Somon aromat cu dovlecei

somon cu dovlecei jpeg

Când ţi-e poftă de peşte cu ierburi aromatice şi dovleceii de sezon, iată aici o reţetă gustoasă şi sănătoasă.

De ce ai nevoie ca să prepari somon aromat cu dovlecei

  • 4 dovlecei, tocaţi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru somon:

  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură muştar
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 1/2 linguriţă mărar, oregano, cimbru şi rozmarin
  • sare
  • piper
  • 4 fileuri de somon
  • 2 linguri frunze de pătrunjel tocate

Cum prepari somon aromat cu dovlecei:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă de cuptor.

Într-un bol, amesteci zahărul cu zeama de lămâie, muştarul, usturoiul, mărar, oregano, cimbru şi rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper. Dai deoparte.

Pui dovleceii într-un singur strat în tava tapetată. Stropeşti cu ulei, sărezi, piperezi, după gust. Adaugi somonul într-un singur strat şi ungi fiecare fileu cu amestecul de ierburi aromatice din bol. Dai la cuptor şi ţii până când intră uşor furculiţa în peşte, circa 15-18 minute. Serveşti imediat, ornat cu pătrunjel.

Sursa: https://damndelicious.net

https://damndelicious.net