Somon cu quinoa. Reţetă mediteraneeană

O să te îndrăgosteşti de acest preparat mediteraneean, absolut delicios şi foarte sănătos.
Ingrediente Pentru quinoa 1 cană quinoa sare 3/4 cană castraveţi tăiaţi felii subţiri 1 cană roşii cherii tăiate pe jumătate 1/4 cană ceapă roşie tocată fin 4 frunze de busuioc, tocate zeama de la o lămâie
Pentru somon
sare
piper
1 linguriţă chimen
1/2 linguriţă boia
4 fileuri de somon
8 felii de lămâie
1/4 cană pătrunjel tocat
Mod de preparare
Într-o cratiţă medie cu capac, pui o cană de quinoa, 2 căni de apă şi puţină sare şi laşi să fiarbă. Acoperi şi dai focul un pic mai mic, lăsând 20 de minutesau urmezi instrucţiunile de pe ambalaj.
Închizi focul şi laşi deoparte 5 minute înainte de a servi. Poţi afâna cu furculiţa, apoi. Chiar înainte de a servi amesteci cu castraveţii, roşiile, cepa, busiocul şi zeama de lămâie. Între timp, prepari somonul.
Într-un vas mai mic, amesteci sarea, piperul, chimenul şi boiaua. Pui foaie de copt sau ungi cu puţină grăsime o tigaie sau un vas termorezistent. Pui fileurile de peşte în vas. Pui câte jumătate de linguriţă din amestecul de condimente pe fiecare bucată de peşte. Pui feliile de lămâie pe fiecare farfurie, lângă peşte.
Laşi la cuptor, la foc mediu, timp de 8-10 minute, sau până când s-a pătruns carnea. Presari pătrunjel şi serveşti cu quinoa şi felii de lămâie.
sursa: http://www.jessicagavin.com/