Somon cu sos de citrice la cuptor
Pentru o aromă mai intensă, serveşte întotdeauna peştele stropit cu suc de lămâie. La fel de bun va fi şi acest somon cu sos de citrice, pătrunjel şi unt.
De ce ai nevoie pentru somon cu sos de citrice
Pentru peşte
2 fileuri somon
1 căţel de usturoi
1 linguriţă coajă de lămâie
sare
piper
1 lingură ulei
1 portocală roşie
Pentru sos
3 linguri unt
1 portocală roşie
1 portocală
1 ceapă mică
1 lime
pătrunjel
coriandru
sare
piper
Cum se prepară somonul cu sos de citrice
Dai drumul la cuptor. Tai somonul bucăţi mare, pe care le aşezi în bucăţi de hârtie de copt. Le condimentezi cu sare, piper, usturoi tocat şi coajă de lămâie. Ungi cu ulei fiecare bucată de peşte şi aşezi felii de portocală roşie. Le înfăşori în hârtie şi le ţii la cuptor 6-8 minute.
Pentru sos, topeşti untul şi descojeşti portocalele. Le toci, le amesteci cu zeama de lime, condimentezi cu sare, piper, coriandru, ceapa şi pătrunjel tocate şi amesteci totul cu untul topit. Serveşti somonul alături de acest sos.